ERAMAHDI.NET

Rabu, 22 Jun 2011

Satu Cadangan Untuk BERSIH 2.0

Ini adalah tulisan spontan mengenai Demo BERSIH 2.0, tidak diedit dan punya kesalahan ejaan. BACA! cuma itu sahaja yang perlu anda lakukan.





VS






Dia orang ni berdemo sebab nak perhatian je.. nak kan coverage. Apa kata cadangkan agar diaorang ni diberi coverage media live semasa nak serah memorandum tu. tak payah nak buat demo. kita bagi jer coverage live biar semua stesen tv termasuk radio buat liputan khas sepanjang sesi serah memorandum tu. Biar satu malaysia tahu apa kebenda isi memorandum diaorang tu.


Tapi dengan syarat diaorang ni tak payah buat demo. ini diaorang kena setuju. kalau nak buat juga demo, no choice kena sumbat diorang ni dalam I.S.A. Government kena bagi option kat diaorang ni la. kita bagi coverage special punya live media selama satu hari. masa serah memo tak payah ramai-ramai. cukup 10 orang je. pemuda umno, perkasa pun boleh join. lepas serah memorandum tu, buat pula sesi khas supaya dia orang boleh jelaskan apa isi memorandum yang dioarang serahkan tu. kalau nak buat sesi debat pun boleh.


Lagi elok apa cadangan ni. Tak payah susah-susah turun dari jauh semata-mata nak berdemo, lepas tu kena sembor air, kena sepak dengan FRU dan masuk lokap. Orang lain pun tak susah. Jimat Budget lagi. Sabah & Sarawak pun boleh tengok live dah tahu apa cerita sebenarnya.


Government harus pikir cadangan aku ni. Kena lantik event management untuk setting plan kasi berjalan cantik.


Selama ni rakyat dah dengar banyak liputan berita tentang orang ni serah memorandum tu, orang tu serah memorandum ni., tapi isi memorandum sebenar berapa kerat je yang tahu? Sudah tiba masanya edisi live upacara penyampaian memorandum ditayangkan untuk seluruh rakyat malaysia

Tiada ulasan: